USB Hacks Deel 2: U3

USB Hacks Deel 2: U3

Welkom bij deel 2 van de serie “USB Hacks”. Dit zal voor een tijdje het laatste deel zijn, maar als ik weer wat nieuws heb gevonden kom ik weer met een nieuw deel. Deze keer gaan we een U3 stick bewerken zodat hij automatisch elk programma of script draait dat je wilt. Als je nog geen U3 stick hebt, zou ik een Sandisk Cruzer Micro (8gb) kopen, deze heb ik zelf ook en gebruik ik voor deze hacks.

Hoe werkt een U3 Stick?

De U3 stick is gemaakt om makkelijk bij je bestanden te kunnen en een mooi menuutje te krijgen op het moment dat je de stick erin steekt. Maar hoe komt het dat het menuĀ  direct opstart als je de U3 Stick erin steekt? De stick heeft 2 delen: een USB-gedeelte en een nep-CD-gedeelte. Het CD gedeelte is niet een echte CD, maar de U3 stick laat de computer denken dat het een CD is. En zoals je misschien wel eens ziet bij het installeren van een spel of programma van een CD, is het zo dat de installatie meestal direct opstart vanaf de CD. De U3 stick doet dat dus ook, maar dan met het leuke U3-menu met al je bestanden en U3-programma’s.

Nu gaan wij met behulp van een programma het CD-gedeelte aanpassen en het U3-menu vervangen door een vbscript.

De U3-functionaliteit werkt alleen op Windows XP en lager. Windows Vista en Windows 7 hebben een beveiliging zodat programma’s niet direct meer autorunnen.

U3 Universal Customizer

Download hier de bestanden voor deze handleiding!

In de bestanden vind je een paar dingen:

 • UpdaterCore.exe (Zeg het even als hij niet werkt voor jouw soort U3 stick, sommige U3 sticks werken niet met deze customizers. Mijn Sandisk Cruzer Micro (8gb) in ieder geval wel.)
 • De map “bin”.
 • Daarin het bestand U3CUSTOM.ISO en de map “U3CUSTOM”.
 • In de map “U3CUSTOM” vind je AUTORUN.INF en go.vbs.

U3CUSTOM.ISO is de alvast ingepakte versie van alle bestanden in de map “U3CUSTOM”, als je iets in de map bewerkt, moet je een programma zoals UltraISO of Free ISO Creator gebruiken om van die map een nieuwe U3CUSTOM.ISO te maken. UpdaterCore zoekt naar het bestand U3CUSTOM.ISO in de map “bin” en zorgt ervoor dat je U3 wordt bewerkt. Als je UpdaterCore start, zoekt hij naar je U3 Stick en bewerkt hij het CD-gedeelte met de bestanden in U3CUSTOM.ISO. Haal je stick er na het updaten uit, doe hem er weer in en als het goed is krijg je (als je nog niks hebt aangepast) automatisch een bericht te zien (dat wordt gemaakt door go.vbs).

Zelf Verder Bewerken

Je kunt natuurlijk zelf go.vbs bewerken en zelf dingen uitproberen. Gewoon het script bewerken in U3CUSTOM, even een nieuwe U3CUSTOM.ISO maken van de map, en UpdaterCore.exe starten. Zo kun je bijvoorbeeld de computer laten piepen een paar minuten later nadat jij je U3 stick in de computer hebt gestopt.

Reacties op USB Hacks Deel 2: U3
 1. BBxLUC

  04 december

  Nice!

  Luc (solarsoft)

  [Antwoord]

 2. Tom

  30 april

  nu vind mijn laptop de memory stick niet meer :S
  drivers zijn nog goed enz…

  [Antwoord]

 3. Hugo

  17 mei

  hoi, kan je dit script ook maken op een windows 7 pc (thuis) en dan laten afspelen op een windows xp pc (school)?

  [Antwoord]

  Davey antwoordt (17 mei):

  Ja, dat kan. Doe ik nu ook. =]

  Hugo antwoordt (21 mei):

  mooie handleiding, kan al niet wachten op het volgende deel, wanneer komt dat eigenlijk en heb je daarvoor een u3 stick nodig?

 4. terence

  07 oktober

  het kan tog ook gewoon met een USB stick????

  [Antwoord]

  koen antwoordt (10 oktober):

  jij ook al op de site aan’t vragen, terencio???

  lol
  koen

 5. koen

  10 oktober

  hoi, vet gaaf!:)
  maare, kun je niet een script die je gewoon kunt (knippen&plakken) zonder dowloads? onze school is bevieligd :(

  alvast bedankt man!
  koen
  trouwe handleidings lezer

  [Antwoord]

 6. koen

  01 mei

  lol dit is echt super gaaf!
  ik wil het downloaden maar is denk ik illegaal, dus dan maar niet.
  als het mag van de wet, had ik het allang gebruikt

  [Antwoord]

Voeg een reactie toe (Gravatar)