DSTT Kaart Handleiding

Naast de R4DS is er ook een DSTT Kaart. Hiermee kun je ook DS-spellen spelen, en het systeem is volledig nederlands verkrijgbaar. Lees verder voor een hele handleiding over de DSTT!

DSTT Kaart

Om de DSTT kaart te gebruiken heb je ook (net als bij de r4 kaart) een MicroSD kaart nodig, daar kun je je spellen & bestanden op zetten.

4gb en 8gb kaarten werken wel met de DSTT, in tegenstelling tot de R4 Kaart.

Als je de DSTT kaart binnen hebt krijg je een doosje waar dit in zit:

DSTT Kaart Handleiding

  1. De DSTT kaart, deze stop je in je Nintendo DS…
  2. De microSD kaartlezer, hier stop je de MicroSD in en deze stop je dan in je computer om de MicroSD kaart te lezen.

Je krijgt er (als je die erbij besteld hebt) ook een microSD kaart, hier zet je de DS-spellen en het systeem op.

DSTT Firmware Installeren

Stop de microSD kaart in de kaartlezer en steek deze in je USB-poort van je computer. Je computer zegt nu dat er een USB-stick in zit, klik op “map openen en bestanden weergeven”. Als je computer niets zegt, ga dan naar “Mijn Computer” en klik de USB-stick daar aan, de USB-stick heet waarschijnlijk “Removable disk” of “Verwisselbare schijf”. Ga naar DSTT.nl en download de nieuwste nederlandse firmware. Kopieer de map “TTMenu” en “TTMENU.DAT” naar je MicroSD.

Als het goed is ziet je sd kaart er nu zo uit:

dstt-kaart-handleiding (2)

Spellen

Je hebt nu het DSTT-systeem op je Nintendo DS, kijk altijd voor de nieuwste firmware-updates op DSTT.nl. Nu kun je spellen erop zetten, nitroroms is een site waar je spellen van kunt downloaden. De spellen kunnen eventueel ingepakt zijn als een .rar of .7z bestand. Je hebt winrar nodig om deze bestanden uit te pakken. Als je winrar hebt geinstalleerd, klik dan met je rechtermuisknop op het ingepakte bestand en dan op “Hier uitpakken”. Dan krijg je een .nds bestand wat je op je MicroSD Kaart kunt zetten.

DSTT: Menu

Haal de microSD uit de kaart-lezer en stop hem in de DSTT kaart. Stop de DSTT kaart in je Nintendo DS en start de Nintendo DS op, het DSTT-menu wordt automatisch geladen zonder het standaard Nintendo DS menu.

dstt-kaart-handleiding (3)

Met de pijltjes omhoog en omlaag kun je navigeren door alle spellen die erop staan. Druk op A om een spel te starten. Opgeslagen spellen worden als .sav bestand opgeslagen op de MicroSD. Je kunt ze makkelijk backuppen door ze te kopieren naar jouw computer.

Muziek, Foto’s en Films

Moonshell is een programma om muziek, foto’s en film af te spelen op je DS. Het programma zit standaard bij de R4DS-kaart, maar niet bij de DSTT kaart. Als je toch gebruik wilt maken van Moonshell, kopieer dan “moonshl” en “_DS_MSHL.NDS” van het R4 Systeem naar je MicroSD. Moonshell kun je nu openen vanuit het spellenmenu, net als elk ander spel. Muziek en foto’s kun je gewoon kopieren naar je MicroSD kaart net als de ds-spellen, maar met film gaat het wat anders, je moet dan eerst het filmbestand omzetten naar .dpg.

Kijk bij de R4 Kaart Handleiding voor een uitleg hoe je filmbestanden om moet zetten naar .dpg.

Reageren op dit artikel kan hier.