Acekard 2i Handleiding (DSi)

Op een Nintendo DSi werken de oude R4, R4SDHC en DSTT kaarten niet, maar de Acekard 2i wel. Dit is een handleiding over hoe de Acekard 2i werkt en hoe je spellen erop kunt downloaden. Er zijn natuurlijk ook alternatieve kaarten die op de DSi werken zoals de r4i, maar daar zijn momenteel geen handleidingen over te vinden op deze site.

Acekard 2i

De Acekard 2i is een nieuwe flashkaart die ook op de DSi werkt, maar je kunt ze ook nog steeds op een DS (lite) gebruiken. Je hebt bij de Acekard 2i ook een MicroSD kaart nodig waar je het Acekard-systeem (firmware) en de spellen op zet. 2gb is groot genoeg, tenzij je er echt veel spellen op wilt zetten.

Als je de Acekard 2i hebt ontvangen, krijg je een pakket met:

  • De Acekard 2i kaart.
  • Een MicroSD kaart, deze doe je in be bovenkant van je Acekard 2i kaart.
  • Een MicroSD kaartlezer. Hier kun je de MicroSD kaart in doen zodat je bestanden kunt overzetten via je computer.

Acekard 2i Firmware

Als je nu de Acekard 2i met de nieuwe MicroSD kaart in je DSi stopt, krijg je de error “System file is missing”. Dat komt omdat de MicroSD kaart nog leeg is, en er geen Acekard 2i firmware op staat. Die firmware gaan we er nu op zetten. Doe de MicroSD kaart in je kaartlezer, en stop je kaartlezer in een USB-poort van je computer. Je krijg waarschijnlijk een melding met “Map openen en bestanden weergeven”, of je gaat naar Mijn Computer en klikt de “Verwisselbare schijf” aan. Dat ziet er dan zo uit:

Acekard 2i Handleiding (DSi)

Download dan de Acekard 2i Firmware en kopieer de bestanden naar je MicroSD kaart, zodat het er zo uit ziet:

Acekard 2i Handleiding (DSi)

Nu werkt de kaart al, en kun je de DSi opstarten met het Acekard Menu.

Spellen

Op internet zijn genoeg spellen te vinden die je kunt downloaden voor je DS. Door op Google te zoeken vind je genoeg sites waarvan je ze kunt downloaden. Meestal krijg je een (ingepakt) .rar of .7z bestand. Daarvoor moet je 7-zip installeren (gewoon de eerste download-knop), en dan kun je met je rechtermuisknop op het .rar of .7z bestand klikken en dan “7-zip -> Extract Here…” kiezen. Zo krijg je een .nds bestand, en die kopieer je gewoon naar je MicroSD kaart (op dezelfde manier als dat je met het systeem hebt gedaan).

Acekard 2i Menu

Het menu spreekt voor zich. Je kunt naar boven en beneden gaan en een spel uitkiezen. En via de start-knop kun je nog wat opties instellen als je wilt.

Dan kun je ook nog moonshell installeren zodat je muziek, foto’s en films kunt bekijken. Gewoon de moonshell map en _DS_MSHL.NDS kopieren uit de R4 Kaart Handleiding en dan kun je ook Moonshell opstarten als spel.

Reageren op dit artikel kan hier.